Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En läcker laxpaté med sommarens klassiska romsås gör succé på kalaset. Passar lika bra som förrätt som på buffén.
Smörj en avlång brödform, 1 1/2 liter. Lägg ett bakplåtspapper i botten.
Skär 200-300 gram av laxköttet i mycket tunna skivor. Skär resten av laxköttet i små bitar. Finfördela bitarna i matberedaren.
Tillsätt äggen, ett i taget, medan maskinen går. Tillsätt salt, peppar, dill och grädden lite i taget.
4 Bred ut av laxfärsen i botten på formen. Täck med hälften av laxskivorna. Bred ut ytterligare av laxfärsen och täck med resten av laxskivorna. Avsluta med resten av laxfärsen. Täck med aluminiumfolie och ställ i kylen cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 150 grader. Grädda den täckta formen i nedre delen av ugnen cirka en timme. Ta av folien och låt patén kallna.
Täck över och låt patén stå i kylen minst fyra timmar före servering.
Sommarsås: Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Recept från Mitt kök