Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxpasta med dill och pepparrot

Recept på laxpasta. Krämigt och krispigt på samma gång! Laxpasta är en verkligen en bra och lyxig vardagsrätt som är lätt att älska. Går snabbt att röra ihop och smakerna är underbara.

Laxpasta med dill och pepparrot
Laxpasta med dill och pepparrot
Laxpasta med dill och pepparrot
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 400 gpasta- till exempel gnocci
  • 1gurka
  • 1 knipparädisor
  • 2 dlcrème fraiche
  • salt
  • svartpeppar- nymalen
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 2 mskpepparrot- riven
  • 0,5 dldill- hackad
  • 300 glaxfilé
  • 70 gsallad- gärna olika sorter

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Skär gurkan och rädisorna i tärningar.

  2. Sjud upp crème fraiche, salt, peppar, vitlök, dill och pepparrot i en panna. Skär laxen i kuber och lägg ner den i såsen tillsammans med gurka och rädisor. Låt puttra några minuter tills du känner att laxen är färdig.

  3. Spola pastan hastigt i kallt vatten och låt den rinna av. Rör ner den ännu ljumma pastan i såsen. Riv salladen i bitar och blanda ner den. Dekorera med dill och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök