Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad pastarätt med färsk lax, citron, dill och crème fraiche. En snabblagad och krämig sås som smakar friskt av dill och citron.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka vitlöken. Repa och finhacka dillen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Skär resterande citron i klyftor.
Skär laxen i stora tärningar. Strö över mjölet och vänd ihop. Stek laxen i 1 msk smör i en stekpanna i ca 2 min. Låt vitlöken steka med i ca 1 minut. Krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp laxen på ett fat.
Vispa i crème fraiche, 2,5 dl vatten, buljongtärning, rivet citronskal och citronsaft i pannan och låt sjuda i ca 3 min. Krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm peppar.
Lägg lax och spenat i såsen. Låt sjuda i ca 2 min tills spenaten har sjunkit ihop. Tryck på laxbitarna med en gaffel så att de bryts sönder lite.
Häll av pastan, men spara ca 1 dl av kokvattnet. Vänd ner pasta och dill i såsen. Späd med kokvatten till krämig konsistens. Servera direkt med citronklyftor till.