Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxpanna med kantareller, enbär och lingon

Recept på laxpanna med kantareller, enbär och lingon. Snabblagat med en underbar smak av vilt!

Laxpanna med kantareller, enbär och lingon
Laxpanna med kantareller, enbär och lingon
Laxpanna med kantareller, enbär och lingon
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 1purjolök
  • 150 gkantareller
  • 3 dlmatlagningsgrädde
  • 1,5 mskvilt- och kantarellfond
  • 2 tskvetemjöl
  • 1 tskkinesisk soja
  • 1 tsksvartvinbärsgelé
  • 0,5 tskbalsamvinäger
  • 1,5 tskenbär- nystötta
  • 1 tsktimjan
  • 2 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 12 msklingon

Tillbehör

  • ris- eller kokt potatis

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar, ca 2x 2 cm. Bryn bitarna i 1 msk smör i en stekpanna ca 2 min. Lägg laxen på ett fat. Ansa och skiva purjolöken. Rensa kantarellerna. Stek purjolök och kantareller i 1 msk smör tills de blir gyllene.

  2. Vispa ihop grädde, fond, mjöl, soja, gelé, vinäger och kryddor och häll i pannan med kantarellerna. Tillsätt laxen och låt sjuda 3-4 min. Strö över lingon.

  3. Servera med ris eller potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås