Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad laxpaj. Den här laxpajen kan du göra i god tid och värma inför serveringen. Vill du hellre använda hemlagad pajdeg, går det också bra.
Obs! Pajskalet kan förgräddas, men det är inte ett måste.
Sätt ugnen på 200°. Lägg pajdegen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Vik in överflödiga degkanter och tryck till.
Ansa och skär purjolöken i tunna skivor. Grovhacka spenaten.
Koka upp 2 1/2 dl grädde i en kastrull. Lägg i purjolöken och koka i ca 3 min. Tillsätt spenaten och koka i ytterligare ca 3 min. Ta kastrullen från värmen. Blanda i 1/2 dl grädde och vispa i äggen, ett i taget. Blanda i osten. Krydda med salt och peppar.
Häll fyllningen i pajskalet och lägg i laxen. Tillaga pajen i nedre delen av ugnen i ca 30 min tills äggsmeten har stannat och pajen fått fin färg.
Garnera pajen med örter och servera.
Recept från Mitt kök