Recept på fler goda matpajer hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på laxpaj med grädde, dill och gräslök. Degen går bra att göra i minst en vecka före festen och frysa. Tina i kylen och laga klart i god tid. Förvara pajen i kylen och värm den försiktigt i ugnen på 150 grader i cirka 15 minuter innan gästerna kommer.
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, vatten och salt till en smidig deg. Låt stå kallt i minst 30 minuter. Eller lägg i frysen och förvara i plastpåse. Tina sakta i kylen.
Tumma ut degen i en pajform som mäter cirka 26 cm i diameter.
Snitta purjolöken längs med och skölj noga. Skiva och finhacka. Fräs i smör utan att det tar färg i cirka 5 minuter. Vispa samman grädde med ägg, dill och citronsaft. Fyll pajskalen med stekt purjolök och lax. Häll över äggstanningen.
Riv osten och toppa pajen. Grädda på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills pajen känns fast och lyft sig en aning.
Recept på fler goda matpajer hittar du här: