Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxmosas

Spring roll pastry – vårrulledeg – finns nu i många butiker och alltid i de asiatiska. Den fettfria, lövtunna degen som blir frasig när den gräddas används här till små vikta laxkuvert som serveras nygräddade eller kalla.

LaxmosasLaxmosasLaxmosas

Ingredienser

  • 300 glax- gravad, bit eller skivor
  • 1zucchini- liten, 150 g
  • 1gul lök- liten
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskcurry
  • 1 pktspring roll pastry- (10 ark), 20x20 cm
  • 1äggula
  • 1 mskolivolja- till pensling

Gör så här

  1. Skär lax och zucchini i små tärningar. Finhacka löken.

  2. Fräs zucchini och lök i olivolja ca 5 min under omrörning.

  3. Krydda med curry. Vänd ner laxen och dra stekpannan från värmen. Låt blandningen svalna.

  4. Sätt ugnen på 225°. Dela vårrullearken. Lägg en ca 2 tsk stor klick av fyllningen på varje degbit.

  5. Vik ihop och limma ihop med äggula.

  6. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, pensla med olivolja och grädda mitt i ugnen 6–8 min.

Vad tyckte du om receptet?