Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spring roll pastry – vårrulledeg – finns nu i många butiker och alltid i de asiatiska. Den fettfria, lövtunna degen som blir frasig när den gräddas används här till små vikta laxkuvert som serveras nygräddade eller kalla.
Skär lax och zucchini i små tärningar. Finhacka löken.
Fräs zucchini och lök i olivolja ca 5 min under omrörning.
Krydda med curry. Vänd ner laxen och dra stekpannan från värmen. Låt blandningen svalna.
Sätt ugnen på 225°. Dela vårrullearken. Lägg en ca 2 tsk stor klick av fyllningen på varje degbit.
Vik ihop och limma ihop med äggula.
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, pensla med olivolja och grädda mitt i ugnen 6–8 min.