Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxmacka med potatis- och fänkålssallad

Recept på laxmacka med potatis- och fänkålssallad. Ta med lax och potatissallad i burkar. Då kan mackorna enkelt göras färdiga på plats, precis före servering.

Laxmacka med potatis- och fänkålssalladLaxmacka med potatis- och fänkålssalladLaxmacka med potatis- och fänkålssallad
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 250 gfärskpotatis- kokt
  • 0,5fänkålsstånd- litet
  • 1 bitgurka- (ca 5 cm)
  • 4 skivorbröd- mörkt
  • 100 ggravad lax- i tunna skivor

Pepparrotsdressing

  • 0,75 dlcrème fraiche
  • 2 mskpepparrotsvisp
  • 0,5 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 4rädisor
  • 0,5 asksmörgåskrasse

Gör så här

  1. Strimla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Skala, halvera och kärna ur gurkan. Skär i halvmånar. 

  2. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  3. Skär potatisen i mindre bitar. Blanda potatis och grönsaker med dressingen. Fördela potatissalladen på bröden. Toppa med gravad lax, skivade rädisor och krasse. 

Vad tyckte du om receptet?