Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxlasagne

Smarrig laxlasagne som går att frysa in.

Laxlasagne
Laxlasagne
Laxlasagne
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 400 glax- kallrökt
  • 450 gbladspenat- fryst
  • 1 msksmör
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 krmsalt
  • 2 krmvitpeppar- nymald
  • 12lasagneplattor- gärna gröna
  • 0,5 dlmandelspån

Ostsås

  • 1 dlvetemjöl
  • 1 lmjölk
  • 4 mskfiskfond- konc
  • 2 krmvitpeppar- nymald
  • 1 dlost- riven

Tillbehör

  • morötter- rivna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.  Skär laxen i bitar.

  2. Tina och grovhacka spenaten och fräs den i smör tillsammans med pressad vitlök. Krydda med salt och peppar. Blanda i laxen.

  3. Sås: Rör ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Blanda i resten av mjölken och fiskfonden och låt såsen sjuda 5 min under omrörning. Krydda med peppar. Rör ner osten.

  4. Häll lite av såsen i botten på en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor och lax- och spenatfräs. Fortsätt med plattor, sås och fräs, översta lagret ska vara plattor och sås. Strö över mandelspån.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

  6. Servera med rivna morötter.

Vad tyckte du om receptet?