Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxlasagne 
med spenat



Ta din lasagne till nästa nivå och byt ut köttfärsen mot laxfilé.

Laxlasagne 
med spenat


Laxlasagne 
med spenat


Laxlasagne 
med spenat


Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 glaxfilé- färsk
  • 200 gkallrökt lax- skivad
  • 200 gbabyspenat- färsk
  • 1purjolök
  • olivolja
  • 12lasagneplattor- cirka
  • 2 dlost- riven, till gratinering
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 burkkrossade tomater- 400 g
  • 2 mskkycklingfond
  • 1 tskfänkålsfrön- nystötta
  • 1 krmcajennepeppar
  • flingsalt
  • 75 gsmör
  • 0,75 dlvetemjöl
  • 8 dlmjölk
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Skär den färska laxen i kuber, cirka 2x2 centimeter. Grovstrimla den rökta laxen.

  2. Gör tomatsåsen: Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, fond, fänkålsfrö och kajennpeppar. Koka under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt.

  3. Skölj spenaten och låt rinna av. Skölj och strimla purjolöken. Fräs spenat och purjolök i olivolja.

  4. Vänd ner spenat och purjolök i tomatsåsen.

  5. Vita såsen: Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-8 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.

  6. Själva lasagnen: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, ­lasagneplattor, färsk och rökt lax, och tomatsås. Börja och avsluta med den vita såsen. Strö över riven ost.

  7. Gratinera i mitten av ugnen cirka 40 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök