Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lasagne med lax, spenat och vit sås till en härlig gratäng.
Sätt ugnen på 200°.
Tomatsås: Skala och finhacka löken. Fräs lök och pressad vitlök tillsammans med timjan i rapsolja 2–3 min.
Tillsätt krossade tomater, salt, socker och peppar. Låt såsen sjuda på svag värme ca 10 min.
Vit sås: Reducera vinet till hälften. Tillsätt mjölk och grönsaksfond. Koka upp. Tillsätt Maizena, utrörd i mjölk under kraftig vispning. Koka upp och smaka av med peppar.
Ansa och skär fänkålen i tunna strimlor. Fräs den i smör tillsammans med anis tills den mjuknar och får lite färg.
Tillsätt spenat och låt steka med ca 2 min. Smaka av med salt, peppar och riven muskot. Skär laxen i ca 1/2 cm tjocka skivor.
Häll lite av såsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, tomatsås, spenat, fänkål, lax, och vit sås. Översta lagret ska vara plattor och sås. Strö över osten.
Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 30 min, tills den fått fin färg. Låt vila 10 min före servering.
Servera med parmesanost och pumpakärnsvinägrett.