Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en god laxlasagne med spenat och ostsås.
Sätt ugnen på 200 grader.
Snitta, skölj och skiva purjolöken. Fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt spenaten och låt den slakna. Skär laxen skinnfri och i små tärningar. Vänd ner lax och dill. Smaka av med salt och peppar.
Mät upp mjölken i en kastrull. Vispa ner mjölet. Koka upp såsen under omrörning och låt den sjuda 5 minuter. Ta såsen från plattan. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
Smöra en oval ugnsfast form. Varva sås, lasagneplattor och laxröra formen. Avsluta med sås.
Grädda i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter.
Garnera med färsk spenat, tärnad kallrökt lax, dill och ev skivade polkabetor.
Recept från Mitt kök