Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxlasagne med spenat och ostsås

Recept på en god laxlasagne med spenat och ostsås.

Laxlasagne med spenat och ostsåsLaxlasagne med spenat och ostsåsLaxlasagne med spenat och ostsås
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 6lasagneplattor

Laxfyllning

  • 1purjolök
  • 2 msksmör
  • 350 gspenat- färsk
  • 350 gkallrökt lax- i bit
  • 0,5 dldill- hackad
  • salt- peppar

Ostsås

  • 1 lmjölk
  • 1 dlvetemjöl
  • 3 dllagrad ost- riven
  • salt- peppar

Till garnering

  • spenat- färsk
  • 50 gkallrökt lax- tärnad
  • dill- och ev skivade polkabetor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt spenaten och låt den slakna. Skär laxen skinnfri och i små tärningar. Vänd ner lax och dill. Smaka av med salt och peppar.

  3. Mät upp mjölken i en kastrull. Vispa ner mjölet. Koka upp såsen under omrörning och låt den sjuda 5 minuter. Ta såsen från plattan. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.

  4. Smöra en oval ugnsfast form. Varva sås, lasagneplattor och laxröra formen. Avsluta med sås.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter.

  6. Garnera med färsk spenat, tärnad kallrökt lax, dill och ev skivade polkabetor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök