Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxlasagne med citron och spenat

Laxlasagne är en mycket lättlagad vardagsrätt. Laxfilé, spenat, tomatsås och finrivet citronskal smakar mycket gott i denna snabbgjorda lasagne. Pröva!

Laxlasagne med citron och spenat
Laxlasagne med citron och spenat
Laxlasagne med citron och spenat
Annika Broman

Ingredienser

  • 300 gbladspenat- fryst
  • 1 tskfänkålsfrön
  • salt
  • peppar
  • 250 gricottaost
  • 2 dlparmesan- finriven färsk
  • citron- finrivet skal från 1
  • 500 glaxfilé
  • 1 pktlasagneplattor- färska
  • 400 gtomatsås- köpt
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde

Garnering

  • citronskal- finrivet
  • parmesan- finriven färsk

Gör så här

  1. Tina spenaten i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka bort, det tar 10-15 minuter. Låt spenaten kallna.

  2. Stöt fänkålsfröna i en mortel. Tillsätt fänkålsfrön, salt, peppar, ricotta, parmesan och citronskal till spenaten. Rör.

  3. Skär laxen i tärningar. Skär lasagneplattan i 7 centimeter breda bitar. Varva spenatblandning, lax, lasagneplattor, tomatsås och matlagningsgrädde i en smord ugnsfast form. Börja och sluta med tomatsås.

  4. Grädda lasagnen i ugn, 225 grader, i cirka 25 minuter. Strö på finrivet citronskal och gärna lite riven parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök