Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Laxlasagne är en mycket lättlagad vardagsrätt. Laxfilé, spenat, tomatsås och finrivet citronskal smakar mycket gott i denna snabbgjorda lasagne. Pröva!
Tina spenaten i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka bort, det tar 10-15 minuter. Låt spenaten kallna.
Stöt fänkålsfröna i en mortel. Tillsätt fänkålsfrön, salt, peppar, ricotta, parmesan och citronskal till spenaten. Rör.
Skär laxen i tärningar. Skär lasagneplattan i 7 centimeter breda bitar. Varva spenatblandning, lax, lasagneplattor, tomatsås och matlagningsgrädde i en smord ugnsfast form. Börja och sluta med tomatsås.
Grädda lasagnen i ugn, 225 grader, i cirka 25 minuter. Strö på finrivet citronskal och gärna lite riven parmesanost.
Recept från Mitt kök