Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxkuber, skördesallad och pepparrotsfil

30 min

Potatisen får gärna vara varm när den blandas med grönsakerna

Laxkuber, skördesallad och pepparrotsfilLaxkuber, skördesallad och pepparrotsfilLaxkuber, skördesallad och pepparrotsfil

Ingredienser

  • 600 glax- skinn- och benfri

Buljong

  • 2 dlvatten
  • 1fiskbuljongtärning
  • 0,5 dlcitron- pressad saft
  • 2 tsksalt

Skördesallad

  • 800 gfärskpotatisar- små
  • 100 gskogschampinjoner
  • 9rädisor
  • 150 gsockerärter
  • 1 pktcocktailtomater
  • ärtskott

pepparrotsfil

  • 3 dlgräddfil
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 tskhonung- flytande
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 dlpepparrot- finriven
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Skär laxen i 3–4 cm stora kuber. Koka upp vatten, buljongtärning, citronsaft och salt. Lägg ner laxkuberna i den heta buljongen. Täck med lock och ställ åt sidan minst 10 min.

  2. Koka potatisen. Skiva champinjoner och rädisor, strimla sockerärterna, halvera tomaterna och grovahacka ärtskotten. Blanda grönsaker och potatis.

  3. Blanda gräddfil, senap, honung, olivolja, pepparrot och salt. Vänd ner hälften av blandningen i skördesalladen och spara resten till servering.

  4. Värm ev laxkuberna försiktigt precis före servering. Servera med lite extra riven pepparrot.

Vad tyckte du om receptet?