Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hacka lax, fänkål och purjolök och lägg i en skål. Rör ner ett ägg och hackad dill. Smaksätt med lite salt, peppar och chili explosion.
Dela filodegsarken i 10 centimeter breda remsor med en vass kniv. Lägg en sked fyllning på varje ark och vik ihop till trekanter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla laxknytena med smält smör och strö över sesamfrö och lite chili explosion. Grädda dem i mitten av ugnen i 200 grader, cirka 10 minuter, så att de får fin färg och är spröda. Servera knytena något avsvalnade med dipsåsen.
Dippsås: Blanda crème fraiche med sweet chilisås. Smaka av med salt och peppar.
Recept från Mitt kök