Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxinlindad torsk i krämig citronsås

Recept på laxinlindad torsk i krämig citronsås. Det går bra att byta ut torsken mot annan vit fisk.

Laxinlindad torsk i krämig citronsås
Laxinlindad torsk i krämig citronsås
Laxinlindad torsk i krämig citronsås
Foto: Ulrika Pousette

Laxinlindad torsk i krämig citronsås

  • 800 gfärskpotatis
  • 4torskryggfiléer- Kravmärkt eller MSC-märkt (à 150 g)
  • 1,5 tsksalt
  • 200 gkallrökt lax- i skivor
  • 1citron- gärna ekologisk
  • 1 förpcitronsås- färdig (Kelda, 3 dl)
  • 1 knippagrön sparris- (250 g)
  • 2 msksmör
  • 2 mskvitvinsvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av.

  2. Lägg fiskfiléerna på en skärbräda. Krydda med 1 tsk salt. Linda lax runt om. Lägg fisken i en ugnssäker form.

  3. Skala 1⁄2 citron och skär den i små trekanter. Strö den över fisken. Spara ev några bitar skal till garnering. Häll citronsåsen över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Bryt av den nedre delen av sparrisen. Skölj 1⁄2 citron noga i ljummet vatten och skär den i grova klyftor. Grilla sparris och citronklyftor i grill- eller stekpanna ca 2 min. Stek potatisen i 2 msk smör i en stekpanna ca 2 min. Häll över vinäger och krydda med 1⁄2 tsk salt.

  5. Servera fisken med smörslungad potatis, sparris och citron. Strö ev över citronbitar på fisken.

Vad tyckte du om receptet?