Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxgryta med spenat och basilika

​Recept på lättlagad laxgryta. Vackert grön blir grytan av spenat som mixats med buljong.

Laxgryta med spenat och basilikaLaxgryta med spenat och basilikaLaxgryta med spenat och basilika
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- MSC-märkt
  • 1 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 100 gspenat
  • 2 dlvatten
  • 0,5 dlkonc fiskfond
  • 1zucchini
  • 4vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 1 dlvitt vin- torrt

Strössel

  • 1 krukabasilika
  • 50 gparmesanost- riven

Tillbehör

  • potatisgnocchi- smörstekt

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar. Krydda med salt och peppar. Låt stå i kylen medan grytan tillagas.

  2. Mixa spenaten med vatten och fond till en grön buljong. Ansa och halvera zucchinin. Skär den i halvmånar. Skala och skiva vitlöken.

  3. Stek zucchinin i olja tills den fått fin färg. Säng värmen och tillsätt vitlöken. Låt fräsa ca 5 min. Häll över den gröna buljongen och låt koka upp.

  4. Lägg fisken i grytan och häll över vinet. Låt sjuda under lock ca 5 min.

  5. Strössel: Repa bladen från basilikan, strimla grovt. Blanda basilika och ost.

  6. Strö basilika- och ostblandningen över grytan. Servera med smörstekt potatisgnocchi.

Vad tyckte du om receptet?