Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxgryta med spenat och apelsinkräm

En klick kvarg med rivet apelsinskal på varje tallrik ger rätten det lilla extra.

Laxgryta med spenat och apelsinkrämLaxgryta med spenat och apelsinkrämLaxgryta med spenat och apelsinkräm

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- utan skinn och ben skinn- och benfri
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 2,5 dlfiskbuljong- (tärning + vatten)
  • 0,5 gsaffran
  • 200 gspenat- färsk

Apelsinkräm

  • 1apelsin
  • 2,5 dlkesella kvarg
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 mskströsocker
  • 0,5 krmsalt

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber, ca 1,5 x 1,5 cm. Krydda laxkuberna med salt och peppar.

  2. Koka upp buljongen med saffran i en gryta. Lägg i laxen och sjud under lock 3-4 min. Blanda i spenaten.

  3. Apelsinkräm: Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av det gula skalet på rivjärn och pressa ur saften. Häll apelsinsaften i grytan.

  4. Blanda det rivna apelsinskalet med kvarg, vinäger och socker. Smaka av med salt.

  5. Servera laxgrytan med apelsinkrämen och ris.

Vad tyckte du om receptet?