Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på laxgryta med saffran och räkor. En fiskrätt där alla tillbehör är samlade i samma gryta. Det behövs bara ett gott bröd till laxgrytan.
Sätt ugnen på 200°. Skala och skär potatis, lök och morot i bitar. Ansa och skär selleri och fänkål i bitar. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs vitlök och saffran i smör i en gryta. Tillsätt rotfrukter, grönsaker och kryddor och fräs ca 5 min.
Häll över vatten, grädde och vin och smula i buljongtärningarna. Låt sjuda under lock ca 10 min.
Skär laxen i mindre bitar och krydda dem med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnssäker form.
Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Strö över räkor och servera grytan med lax och saffransbröd.