Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxgryta med räkor & koriander

Curry och tomat är en välkänd och mycket god smakkombination. Här piffar jag laxgrytan med färsk koriander, skalade räkor och fetaost och det blir riktigt gott!

Laxgryta med räkor & koriander
Laxgryta med räkor & koriander
Laxgryta med räkor & koriander
Annika Broman

Ingredienser

  • 12steklökar- eller 1 gul lök
  • margarin- eller smör att steka i
  • 1 tskcurry
  • 6potatisar
  • 2 storamorötter
  • 1sötpotatis- (ca 250 g)
  • 500 gkrossade tomater
  • 2fiskbuljongtärningar- eller hönsbuljongtärningar + 4 dl vatten
  • 300 glaxfilé- i tärningar
  • 100 gräkor- skalade
  • 75 gfetaost- cirka tärnad
  • 4 mskkoriander- finhackad

Gör så här

  1. Skala steklökarna och fräs dem i lite matfett i en gryta (om du använder vanlig lök, skala och dela den i klyftor). Tillsätt curry och låt det fräsa med i någon minut.

  2. Skala och skär potatis, morötter och sötpotatis i ganska stora tärningar. Tillsätt rotfrukter, krossade tomater, buljong­tärningar och vatten till grytan. Koka tills rotfrukterna är mjuka, det tar cirka 20 minuter.

  3. Tillsätt laxfilén och låt grytan sjuda i ytterligare 5 minuter. Lägg räkor, fetaost och finhackad koriander i var sin liten låda. Strö på räkor, fetaost och koriander vid serveringstillfället.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök