Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxgryta med nudlar och grön curry


En härlig wok som smakar lika gott som den ser ut.

Laxgryta med nudlar och grön curry

Laxgryta med nudlar och grön curry

Laxgryta med nudlar och grön curry

MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 400500 glaxfilé
  • 12vitlöksklyftor
  • olja- till stekning
  • 2 mskingefära- riven färsk
  • 1 litenrödlök- strimlad
  • 810champinjoner- färska, delade
  • 2 storamorötter- i bitar
  • 1paprika- gul,i bitar
  • 1 burkkokosmjölk- 400 ml
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1lime- saften avrisnudlar (till 4-6 personer)
  • 12 tskcurrypasta- grön (mer eller mindre beroende på hur starkt man gillar det)
  • 1 krukakoriander- färsk

Gör så här

  1. Finhacka vitlöken och fräs i en het panna, gärna wook.

  2. Lägg i strimlad lök, delade champinjoner och morötter och paprika i fina bitar.

  3. Blanda ner riven ingefära och häll över kokosmjölken.

  4. Smula i buljongtärningen och pressa ner saften från limen.

  5. Låt allt koka upp och puttra lite lätt tillsammans i sju minuter

  6. Skär under tiden laxen i lagom stora bitar och lägg ner i pannan.

  7. Låt allt sjuda tillsammans i ytterligare fem minuter.

  8. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och lägg dem nykokta och väl avrunna i laxgrytan. Blanda runt med currypastan.

  9. Servera med rikligt med färska korianderblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök