Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxfyllda crêpes

Hoppa över sylten och fyll dina pannkakor med lax, keso och ostsås.

Laxfyllda crêpes
Laxfyllda crêpes
Laxfyllda crêpes
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2,5 dlsiktat dinkelmjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 6 dlmjölk
  • 3ägg
  • 50 gsmör- smält
  • 200 gbabyspenat
  • smör
  • 250 gkeso
  • 1 dlost- riven
  • 300 glax- rökt
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 50 gsmör
  • 0,5 dlmjöl
  • 4 dlmjölk
  • 1 dlost- riven
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Pannkakor: Blanda mjöl och salt i en skål. ­Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt smöret. Stek pannkakor och låt dem kallna.

  2. Fyllningen: Skölj spenaten och låt rinna av. Fräs spenaten i smör tills vätskan kokat in. Låt kallna och pressa ur vätskan. Grovhacka spenaten.

  3. 3 Hacka laxen. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt och peppar.

  4. Ostsåsen: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och späd med mjölken, lite i taget. Sjud såsen cirka 5 minuter, rör då och då så den inte bränner. Ta från värmen, vänd ner osten och smaka av med salt och peppar.

  5. Sätt ugnen på 225 grader. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsfast form och häll över såsen. Gratinera högt upp i ugnen cirka 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök