Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxfrestelse med gravad lax & strimlad potatis

Laxfrestelse med gravad lax & strimlad potatisLaxfrestelse med gravad lax & strimlad potatisLaxfrestelse med gravad lax & strimlad potatis
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 700 gfast potatis
  • 0,5purjolök
  • 300 ggravad lax- i skivor
  • 2 dlgrädde
  • 1,5 msksenap
  • 1 mskhonung
  • 2 mskdill- hackad
  • salt
  • vitpeppar
  • 25 gsmör- i klickar

Garnera med

  • dill- klippt

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen på mandolin i en halv centimeter tjocka skivor. Skär skivorna i en halv centimeter tjocka stavar. Skär purjolöken i skivor.

  2. Lägg hälften av potatisen och purjolöken i en smord, ugnsfast form. Lägg skivor av lax ovanpå. Täck med resten av purjolöken och potatisen.

  3. Vispa samman grädde, senap, honung, dill, salt och vitpeppar i en bunke. Häll blandningen över potatisen. Fördela klickar av smöret ovanpå.

  4. Grädda laxfrestelsen i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter. Servera till exempel som brunchrätt. Garnera med klippt dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök