Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skala och skiva potatisen på mandolin i en halv centimeter tjocka skivor. Skär skivorna i en halv centimeter tjocka stavar. Skär purjolöken i skivor.
Lägg hälften av potatisen och purjolöken i en smord, ugnsfast form. Lägg skivor av lax ovanpå. Täck med resten av purjolöken och potatisen.
Vispa samman grädde, senap, honung, dill, salt och vitpeppar i en bunke. Häll blandningen över potatisen. Fördela klickar av smöret ovanpå.
Grädda laxfrestelsen i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter. Servera till exempel som brunchrätt. Garnera med klippt dill.
Recept från Mitt kök