Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxfocaccia

Till focacciabrödet gräddas degen behändigt utbredd i långpanna. Örter och olja ger den goda smaken.

LaxfocacciaLaxfocacciaLaxfocaccia

Ingredienser

  • 20 gjäst
  • 3 dlvatten
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 mskrosmarin- torkad
  • 1 tsksalt
  • 8 dlvetemjöl

Kryddlax

  • 200 gkallrökt lax- i bit
  • 1 mskrapsolja
  • 1 mskchilipulver
  • 1 mskoregano
  • 0,5 mskpaprikapulver
  • 0,5 mskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- grovmald

Garnering

  • 200 gfärskost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Olja en ugnssäker form ca 20x30 cm.

  2. Rör ut jästen i vattnet i en degbunke eller blanda i matberedare. Tillsätt olivolja, rosmarin och salt. Tillsätt mjölet och arbeta degen väl – den ska vara ganska kladdig.

  3. Bred ut degen i formen och jäs den 30 min.

  4. Grädda brödet mitt i ugnen ca 30 min. Vält upp det på galler och låt det svalna under duk.

  5. Putsa laxen från skinn och ben. Gnid in den med olja. Blanda kryddorna och gnid laxen med kryddblandningen.

  6. Skär brödet i drygt cm-tjocka skivor. Skär laxen i tunna skivor och skär skivorna i mindre bitar på snedden.

  7. Rör färskosten mjuk och spritsa en klick på varje brödbit och toppa med en laxbit.

Vad tyckte du om receptet?