Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Laxfilé i ugn är en favorit hos många. I det här receptet får laxen en härlig smak av citron, gräslök och kajenpeppar.
Lax: Värm ugnen till 150 grader. Lägg laxfilén i en smord ugnsfast form. Pensla den med smält smör. Salta och peppra. Tillaga i nedre delen av ugnen, tills innertemperaturen är 48 grader. Strö över dill vid serveringen.
Sås: Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
Koka upp vitt vin, persiljestjälkar och krossad vitpeppar tills hälften av vinet återstår. Sila över i en rostfri skål. Tillsätt äggulorna och vispa upp. Fortsätt vispa över sjudande vattenbad till en fluffig kräm. Tillsätt det smälta smöret droppvis under ständig vispning. Häll bort bottensatsen från smöret. Smaka av med citronsaft, salt, kajennpeppar. Rör till sist ner gräslöken.
Grönsaker: Dela gurka på längden och kärna ur den med en tesked. Skär den i centimeter‧ tjocka skivor. Bryt av den torra nedre delen på sparrisstjälkarna och dela dem i bitar. Skär sallads‧ ärtorna på längden. Skölj och dela rädisorna. Woka grönsakerna i en het stekpanna med olja, cirka 3 minuter. Salta, peppra och strö över dill. Servera till laxen med gräslökshollandaisesås och eventuellt kokt potatis.
Recept från Mitt kök