Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxfilé med apelsinsås

Receptet på apelsinsåsen går att flerdubbla. Den går utmärkt att frysa och passar även till stekt eller grillat fläskkött. 

Laxfilé med apelsinsås
Laxfilé med apelsinsås
Laxfilé med apelsinsås
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 glaxfilé
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tskolivolja

Sås

  • 0,5gul lök
  • 0,5paprika- gul
  • 0,5apelsin- pressad saft
  • 0,5 tärninghönsbuljong
  • 0,5 dlvatten
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 100 gcouscous
  • 2paprikor- i olika färger

Gör så här

  1. Sås: Skala och hacka löken. Ansa och skär paprikan i bitar. Koka lök och paprika i apelsinsaft, smulad buljongtärning och vatten ca 10 min utan lock. Mixa såsen slät. Krydda med peppar.

  2. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär paprikan i tärningar.

  3. Skär laxen i 2 x 2 cm stora bitar. Krydda med salt och peppar. Stek den i olja ca 2 min runt om. Lyft upp den och stek paprikan ca 2 min. Blanda ner den i couscousen. Lägg på laxen och ringla över apelsinsås. Garnera med apelsinskiva.

Vad tyckte du om receptet?