Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxfilé med Ansjovistoast och Senapsvinägrett

En överraskade krispig och smakrik toast serveras till den saftiga laxen och salladen.

Laxfilé med Ansjovistoast och SenapsvinägrettLaxfilé med Ansjovistoast och SenapsvinägrettLaxfilé med Ansjovistoast och Senapsvinägrett

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- med skinnet kvar
  • 200 gpotatis- kokt i skivor
  • 2tomater- i klyftor
  • 1avokado- i skivor
  • 4rödlök- skivor
  • 4gul lök- skivor
  • 4romansalladblad
  • 200 gharicots verts- kokta
  • 50 gspenat- färsk
  • 2ägg- kokta och halverade

Senapsvinägrett

  • 2 tskfransk senap
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 0,75 dlolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 mskvatten

Ansjovistoast

  • 2formbröd- dagsgammalt i skivor
  • 3sardellfiléer- skurna i mindre bitar
  • 4lökringar- gula
  • 60 gparmesan- riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Vinägrett: Blanda senap och vinäger. Vispa i oljan droppvis till en tjock dressing. Salta, peppra och späd med vatten om det behövs.

  3. Ansjovistoast: Halvera brödet. Lägg dem på plåt. Fördela ingredienserna över.

  4. Salta och peppra laxen. Grilla den med skinnsidan nedåt i het grillpanna ca 1 min till fin färg. Lägg över laxen på plåten med toasten. Efterstek i ugnen 7-10 min. Ta ut laxen och låt toasten stå tills den fått vacker färg.

  5. Servering: Fördela potatisen på 4 tallrikar. Därefter tomater, avokado och lök. Ställ ett romansalladsblad vid sidan. Fyll på med bönor, spenat, ägghalvor och dressing.

  6. Lägg på varm lax och toast allra sist. Servera.

Vad tyckte du om receptet?