Provkökets tips!
Servera sesampurjolöken vid sidan om för en mer barnvänlig variant.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 23g
Protein: 38g
Kolhydrater: 51g
Recept på laxfilé i ugn med sesampurjo och varm soja. Laxen behöver inget extra salt när den steks i ugnen. Sältan från sojan som hälls på vid servering räcker.
Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen på en plåt eller på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form. Stek laxen mitt i ugnen ca 20 min, tills innertemperaturen är 55°.
Ansa och finstrimla purjolöken. Blanda det gröna med sesamolja och 1 tsk soja. Blanda 1/2 dl soja och wasabi.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rör ner det vita på purjolöken och sojabönor när ca 2 min återstår av koktiden.
Värm sojan. Lägg sesampurjon på laxen. Servera med sojaböns-riset och den varma sojan.
Provkökets tips!
Servera sesampurjolöken vid sidan om för en mer barnvänlig variant.