Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxfilé i ugn med sesampurjo och varm soja

Recept på laxfilé i ugn med sesampurjo och varm soja. Laxen behöver inget extra salt när den steks i ugnen. Sältan från sojan som hälls på vid servering räcker.

Laxfilé i ugn med sesampurjo och varm soja
Laxfilé i ugn med sesampurjo och varm soja
Laxfilé i ugn med sesampurjo och varm soja
Laxfilé i ugn. Asiatiskt recept med varm soja och sesampurjo. Foto: Copyright © Anna Kern, All Rights Reserved. Detta

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- benfri
  • 1purjolök
  • 2 tsksesamolja
  • 1 tsksoja- ljus
  • 0,5 dlsoja- ljus
  • 2 tskwasabipasta
  • 3 dlsushiris
  • 150 gsojabönor- frysta
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen på en plåt eller på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form. Stek laxen mitt i ugnen ca 20 min, tills innertemperaturen är 55°.

  2. Ansa och finstrimla purjolöken. Blanda det gröna med sesamolja och 1 tsk soja. Blanda 1/2 dl soja och wasabi.

  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rör ner det vita på purjolöken och sojabönor när ca 2 min återstår av koktiden.

  4. Värm sojan. Lägg sesampurjon på laxen. Servera med sojaböns-riset och den varma sojan.

Vad tyckte du om receptet?

Provkökets tips!

Servera sesampurjolöken vid sidan om för en mer barnvänlig variant.