Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxfärsbullar med smörstekta grönsaker

Recept på laxfärsbullar med smörstekta grönsaker. Byt ut de vanliga köttbullarna mot dessa gyllene laxfärsbullar! Servera med smörstekta grönsaker. 

Laxfärsbullar med smörstekta grönsakerLaxfärsbullar med smörstekta grönsakerLaxfärsbullar med smörstekta grönsaker
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 200 ggäddfilé- eller gösfilé
  • 1,5 tsksalt
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 mskajvar relish- mild
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 1 krmcayennepeppar
  • 1schalottenlök

Till stekning

  • 1 msksmör
  • 1 mskolivolja

Grönsaker

  • 1morot
  • 10steklökar- små
  • 1paprika- röd
  • 50 gsockerärter
  • 0,5zucchini
  • 1 tsksalt
  • 1 msksmör
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dldill- hackad

Gör så här

  1. Skär fisken i mindre bitar. Mixa fisken med salt i en matberedare. Tillsätt grädden i en tunn stråle medan maskinen arbetar. Krydda med ajvar relish, vitpeppar och cayennepeppar.

  2. Skala och finhacka löken. Blanda ner lök och dill i färsen.

  3. Forma färsen till runda bullar. Stek dem runt om i smör och olja ca 5 min.

  4. Skala och skär morot och palsternacka i stavar. Skala löken. Kärna ur paprikan och skär den och zucchinin i mindre bitar.

  5. Fräs morot, palsternacka och lök i smör i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt paprika, zucchini och sockerärter och stek ytterligare ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Servera laxbullarna med de frästa grönsakerna.

Vad tyckte du om receptet?