Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxfärsbullar med pepparrotsyoghurt

Svenska smaker som dill, gräslök och pepparrot samsas med laxen.

Laxfärsbullar med  pepparrotsyoghurt
Laxfärsbullar med  pepparrotsyoghurt
Laxfärsbullar med  pepparrotsyoghurt

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 1ägg
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 1 msksöt senap
  • 1 krukagräslök
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör

Pepparrotsyoghurt

  • 2 dlturkisk yoghurt- (10 %)
  • 1 mskpepparrot- färskriven
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Blomkål-, gurk- och dillbulgur

  • 3 dlbulgur- kokt, kall (1 1/2 dl okokt)
  • 0,5blomkålshuvud- (à 750 g)
  • 0,5gurka
  • 1citron
  • 2 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krukadill

Gör så här

  1. Skär laxen i mindre bitar. Mixa den snabbt i matberedare. Tillsätt ägg, grädde och senap. Hacka gräslöken och blanda i färsen. Smaka av med salt och peppar.

  2. Forma färsen till bullar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna ca 5 min.

  3. Blanda yoghurt och pepparrot och smaka av med salt och peppar.

  4. Bryt blomkålen i små buketter och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av. Skala, kärna ut och skär gurkan i småbitar. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  5. Blanda bulgur, blomkål och gurka. Smaka av med citronsaft och -skal, olivolja, salt och peppar. Plocka dillen och blanda ner den i salladen. Servera laxköttbullarna med pepparrots-yoghurt och bulgur.

Vad tyckte du om receptet?