Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Svenska smaker som dill, gräslök och pepparrot samsas med laxen.
Skär laxen i mindre bitar. Mixa den snabbt i matberedare. Tillsätt ägg, grädde och senap. Hacka gräslöken och blanda i färsen. Smaka av med salt och peppar.
Forma färsen till bullar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna ca 5 min.
Blanda yoghurt och pepparrot och smaka av med salt och peppar.
Bryt blomkålen i små buketter och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av. Skala, kärna ut och skär gurkan i småbitar. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
Blanda bulgur, blomkål och gurka. Smaka av med citronsaft och -skal, olivolja, salt och peppar. Plocka dillen och blanda ner den i salladen. Servera laxköttbullarna med pepparrots-yoghurt och bulgur.