Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxcrostini med löjrom

Recept på laxcrostini med löjrom. Knapriga crostini toppas med laxskivor med löjrom mellan.

Laxcrostini med löjrom
Laxcrostini med löjrom
Laxcrostini med löjrom
Recept på laxcrostini med löjrom. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 150 glax- ryggfilé, som varit fryst 3 dygn
  • 1 litenbaguette
  • 50 glöjrom
  • 50 gfärskost- med gräslök

Garnering

  • 2 mskgräslök- hackad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär baguetten i skivor lite på snedden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rostamitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 min. Låt crostinin kallna på galler.

  2. Skär laxen i 24 tunna skivor. Lägg ihop dem två och två med löjrom mellan.

  3. Bred ost på crostinin och lägg på de dubbla laxskivorna. Strö över gräslök och peppar och servera genast. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin