Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxcrêperulle

Små stubbar av laxfyllda crèpes är både matigt och gott på buffébordet.

Laxcrêperulle
Laxcrêperulle
Laxcrêperulle
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 stägg
  • 1,25 dlmjölk
  • 1 dlmjöl
  • 1 msksmör- smält
  • 2 mskpurjolök- finhackad
  • smör- till stekning
  • 1 nypasalt
  • 125 gphiladelphia
  • 150 grökt lax
  • 50 glaxrom
  • dill

Gör så här

  1. Blanda ägg och mjöl smidigt.

  2. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Blanda i det smälta smöret.

  3. Rör till sist ner den finhackade purjolöken. Täck bunken med plast och låt smeten stå och svälla i en timme.

  4. Värm en stekpanna. Smält en klick smör och grädda fyra tunna crêpes på medelvärme. Låt dem svalna.

  5. Skär laxen i långa strimlor cirka 10 cm långa och 6 mm breda. Bred philadelphiaosten på crêpesen och lägg ut laxstrimlorna.

  6. Rulla ihop crêpesen och rulla in dem i plastfilm. Låt dem ligga i kylen cirka en timme. Låt de inte ligga längre än 4 timmar i kylen.

  7. Skär varje crêpe i 6 bitar med en tandad kniv. Låt plasten sitta kvar när du skär så håller rullen ihop lättare.

  8. Tag bort plasten och garnera med en liten klick laxrom och lite dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök