Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxceviche  

Recept på laxceviche som får stuns för chili. Du behöver inte frysa laxen före servering om du köpt odlad.

Laxceviche  Laxceviche  Laxceviche  
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 180 glaxfilé- gärna Salma
  • 2lime
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 0,5gurka- liten
  • 1salladslök
  • 2 mskkoriander- finhackad
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skär laxen i 1/2 cm stora bitar. Skölj limen i ljummet vatten. Pressa saften ur 1 lime, skär den andra i klyftor. Dela, kärna ur och hacka chilin. Kärna ur gurkan och skär den i 1/2 cm-stora bitar. Finstrimla salladslöken.

  2. Blanda limesaft och chili. Häll blandningen över laxen. Vänd försiktigt ner gurka och lök. Rör om och marinera laxen ca 30 min i kylen. Tillsätt koriandern. Krydda med salt. Servera cevichen i glas och garnera med koriander. Bjud limeklyftor till.

Vad tyckte du om receptet?