Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ceviche med lax och avokado

Recept på ceviche med lax, avokado och tomat serverad med krispiga tortillachips.

Ceviche med lax och avokadoCeviche med lax och avokadoCeviche med lax och avokado
Foto: Charlie Drevstam

Laxceviche med tortilla

  • 400 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 1 dllime- pressad
  • 3tomater
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 1salladslök
  • 1 krukakoriander
  • 2avokador
  • 1 tsksalt

Tortillasnibbar

  • 4majstortillabröd
  • 3 mskrapsolja
  • 1 tskflingsalt

Tillbehör

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Frys laxen ca 3 dygn före tillagning. Ta fram och låt tina.

  2. Skär tortillabröden i snibbar. Stek dem i olja så att brödet blir friterat. Strö över flingsalt.

  3. Skär laxen i 1 x 1 cm stora ­tärningar. Marinera i limesaften i kylen ca 30 min.

  4. Halvera och kärna ur tomaterna. Tärna fruktköttet. Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och strimla salladslöken. Finhacka koriandern. Skala, kärna ur och tärna avo­kadon.

  5. Vänd ihop alla ingredienser och krydda med salt. Servera cevichen med tortillachips och lime­klyftor.

Vad tyckte du om receptet?