Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxceviche med rosa grapefrukt

Ceviche betyder att man gravar fisk i citron eller limesaft. Rätten kommer ursprungligen från Sydamerika.

Laxceviche med rosa grapefruktLaxceviche med rosa grapefruktLaxceviche med rosa grapefrukt
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 100 glaxfilé
  • 1 stlime- saft från
  • 0,5 stavokado
  • 0,5 stgrapefrukt- rosa
  • 0,3 tskröd pepparfrukt- finstrimlad
  • 0,5 dlbasilika- finhackad (lime)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Frys laxen i 2 dygn.

  2. Tina laxen och skär den i centimeterstora kuber. Lägg kuberna i en skål och pressa över lime. Låt laxen marineras i limesaften i cirka 1 timme.

  3. Skär grapefrukten i tunna klyftor och dela klyftorna på mitten. Skär avokadon i kuber.

  4. Blanda samman lax, avokado, pepparfrukt och limebasilika i en skål. Salta och peppra efter smak. Garnera med grapefruktbitarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök