Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxceviche i tequilamarinad


Ceviche är råfisksallad marinerad i citrussaft. Här är en annan variant, med rå lax i tequilabaserad marinad. Servera gärna cevichen i fina glas. Doppa glaskanterna i lite kallt vatten och sedan i flingsalt. Lägg cevichen i glasen.

Laxceviche i tequilamarinad

Laxceviche i tequilamarinad

Laxceviche i tequilamarinad

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- utan skinn och ben,fryst i minst 3 dygn och tinad
  • 4limeblad- eller finrivet skal av 1 vältvättad lime
  • 0,5 krukakoriander
  • 1röd chili- mild
  • 2 dltequila
  • 1 mskolivolja
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Skär laxen i små tärningar.

  2. 2 Skär limebladen i smala strimlor. Hacka koriandern. Kärna ur och skiva pepparfrukten tunt.

  3. Blanda tequila och olivolja i en skål. Vänd ner laxtärningarna och blanda väl. Vänd ner limeblads­strimlor, koriander och pepparfrukt. Låt marinera i kylskåp cirka 1 timme. Fördela i skålar eller i glas.

  4. Servera med limeklyftor att pressa över.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök