Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxcarpaccio med chili, avokado & jordgubbar

Laxcarpaccio med chili, avokado & jordgubbar
Laxcarpaccio med chili, avokado & jordgubbar
Laxcarpaccio med chili, avokado & jordgubbar
Annika Broman

Ingredienser

  • 130 glaxfilé- fryst utan skinn
  • 46jordgubbar
  • 1avokado
  • 2 mskchilisås
  • 1 mskcitron- färskpressad
  • salt
  • svartpeppar
  • örtolja

Gör så här

  1. Låt laxen tina något och skär den sedan i tunna skivor med vass kniv. Lägg ut skivorna på två förrättstallrikar. Lägg lite örtolja runt kanterna för att få dem gröna (valfritt).

  2. Tärna jordgubbar och avokado fint. Blanda med citronsaften, lite salt och peppar.

  3. Pensla laxfiléerna med chilisås, dra några drag med svartpeppar över och strö på några saltflingor. Blanda resten av chilisåsen (ungefär 1 msk) i avokadoröran. Låt allt stå och dra i 20 minuter.

  4. Vid servering: Lägg några skedar av avokadoröran på toppen av laxen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök