Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör gärna din laxcarpaccio på salmalax, en lax av god kvalitet som inte behöver frysas innan den serveras rå. Eller köp färsk lax och frys in i minst två dygn före servering.
Lägg laxen i frysen ett par timmar så går det lättare att skära upp i tunna skivor.
Skär upp laxen i tunna skivor. Lägg skivorna på tallrikar.
Riv skalet fint av halva citronen och pressa ut 2 tsk av saften och blanda med oljan.
Hyvla broccolin tunt med en mandolin. Lägg broccolin i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter. Häll av vattnet och blanda broccolin med hälften av citronolja.
Blanda broccolin med spenaten och lägg på mitten av tallrikarna.
Strö över pinjenötter, svartpeppar och flingsalt.
Lägg på oliver. Ringla över resten av citronoljan över laxen.
Recept från Mitt kök