Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxcarpaccio med citronolja

Gör gärna din laxcarpaccio på salmalax, en lax av god kvalitet som inte behöver frysas innan den serveras rå. Eller köp färsk lax och frys in i 
minst två dygn före servering.

Laxcarpaccio med citronolja
Laxcarpaccio med citronolja
Laxcarpaccio med citronolja
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 glaxfilé
  • 1citron
  • 4 mskolivolja
  • 0,5broccolihuvud
  • 40 gbabyspenat
  • 50 gpinjenötter- rostade i en torr stekpanna
  • svartpeppar- malen
  • flingsalt
  • 2 dlsvarta oliver

Gör så här

  1. Lägg laxen i frysen ett par timmar så går det lättare att skära upp i tunna skivor.

  2. Skär upp laxen i tunna skivor. Lägg skivorna på tallrikar.

  3. Riv skalet fint av halva citronen och pressa ut 2 tsk av saften och blanda med oljan.

  4. Hyvla broccolin tunt med en mandolin. Lägg broccolin i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter. Häll av vattnet och blanda broccolin med hälften av citronolja.

  5. Blanda broccolin med spenaten och lägg på mitten av tallrikarna.

  6. Strö över pinjenötter, svartpeppar och flingsalt.

  7. Lägg på oliver. Ringla över resten av citronoljan över laxen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök