Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxburgare med snabb-boston och avokado - enkelt recept

Till laxburgarna serveras en snabb gurkinläggning inspirerad av klassikern bostongurka.

Laxburgare med snabb-boston och avokado - enkelt recept
Laxburgare med snabb-boston och avokado - enkelt recept
Laxburgare med snabb-boston och avokado - enkelt recept
Recept på laxburgare med snabb-boston och avokado Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 100 glax- kallrökt
  • 1 msktomatpuré
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskrapsolja

Snabb-boston

  • 0,5gurka
  • 0,5paprika- liten, röd
  • 1 klyftalök- gul
  • 1 msksenapsfrön- gula
  • 1 mskättiksprit- (12%)
  • 2 mskströsocker
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • 2avokador
  • 4hamburgerbröd
  • 4 mskmajonnäs
  • 1gemsallad

Gör så här

  1. Skär färsk och rökt lax i mindre bitar. Mixa lite slarvigt i en matberedare, det får gärna vara lite bitar kvar. Tillsätt ägget och arbeta in det. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till fyra släta burgare.

  2. Stek burgarna i olja på medelvärme ca 4 min på varje sida.

  3. Bostongurka: Skala gurkan och halvera den. Gröp ut kärnorna. Skär gurkan i små tärningar. Kärna ur och tärna paprikan fint. Skala och finhacka löken. Blanda gurka, paprika, lök, senapsfrön, ättika, socker och salt.

  4. Halvera avokadorna och ta bort kärnorna. Gröp ur med sked eller skär fruktköttet i skivor.

  5. Dela hamburgerbröden och rosta eller stek dem lätt. Bred majonnäs på den undre brödhalvan. Lägg på sallad och burgarna och toppa med snabb-boston och avokado.

Vad tyckte du om receptet?