Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
För att lättast lyckas med såsen ska du se till att alla ingredienserna har rumstemperatur
Börja med salladen. Skala räkorna. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala, kärna ur och skär mangon i bitar om du använder färsk mango. Lägg alla ingredienser till salladen i en skål och blanda försiktigt. Ställ kallt.
Nu är det dags för såsen. Blanda äggula, citronsaft, senap och salt i en liten skål. Häll ner oljan droppvis samtidigt som du hela tiden rör om så att du får en lös majonnäs.
Skala potatisen och riv den grovt. Blanda med salt och forma fyra tunna rårakor. Stek dem i smör, 5 minuter på varje sida i en medelvarm stekpanna brukar ge ett bra resultat.
Skär laxköttet i tärningar, ca 1/2 cm stora. Blanda med äggulor, salt och peppar och forma fyra biffar. Stek biffarna i smör på medelstark värme. De brukar vara klara efter cirka 2 minuters stekning på varje sida.
Servera laxburgare och råraka med rom, räksallad, sås och salladsblad.
Recept från Mitt kök