Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på laxburgare med räkor, picklad salladslök och wasabimajonnäs. Stek laxen hastigt, den ska vara rå i mitten. Klart på 25 minuter!
Tillaga sötpotatisfrites enligt anvisning på förpackningen.
Picklad salladslök: Ansa och strimla löken lite på snedden. Blanda den med vatten, socker, ättika och salt och låt stå ca 20 min.
Wasabimajonnäs: Smaksätt majonnäsen med wasabin.
Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i två bitar. Låt räkorna rinna av.
Stek laxen i smör ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Bred lite av majonnäsen på brödens underdelar. Lägg på spenat och lax. Låt löken rinna av och toppa burgarna med lök och räkor. Klicka på resterande majonnäs och lägg på locken. Servera burgarna med sötpotatisfrites.
Blanda 1 ägg, 1 msk senap, 1 msk vinäger och 2 1 2 dl olja i en hög skål.
Sätt en mixerstav i botten och dra den långsamt uppåt medan den arbetar.
Späd eventuellt med vatten om majonnäsen blir för tjock.