Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxburgare med mango & limeaioli

Tröttnat på vanliga hamburgare? Utmana klassiker med en ny variant på lax.

Laxburgare med mango & limeaioli
Laxburgare med mango & limeaioli
Laxburgare med mango & limeaioli
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 500 glaxfilé
  • 0,5gul lök
  • 1ägg
  • 0,5 dlmatlagningsgrädde
  • 0,5 tskcajennepeppar
  • 1 dlströbröd
  • smör- till stekning salt och peppar
  • 1mango
  • 1avokado
  • 1rödlök

Limeaioli

  • 1äggula
  • 1 dlolivolja
  • 1lime- saften
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskhonung- flytande
  • salt

Till servering

  • 4bröd- gott
  • grönsallad- blandad
  • koriander- färsk

Gör så här

  1. Lägg lax, finhackad lök, ägg, grädde och kajennpeppar och en nypa salt i en matberedare och kör till en slät färs.

  2. Forma färsen till fyra burgare och doppa dem runtom i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i smör, 4–5 minuter på varje sida, salta och peppra lätt. Tryck med fingret på mitten av burgaren för att känna om den är genomstekt. Känns biffen fast är den klar för servering.

  3. Skär mango och avokado i fina båtar och rödlöken i ringar.

  4. Limeaioli: Lägg en äggula i en skål och häll droppvis i olivolja under kraftig vispning. Öka mängden olja allt eftersom och vispa ner all olja till en tjock majonnäs.

  5. Tillsätt saften från en lime, finhackad vitlök och honung. Smaka av med salt.

  6. Lägg upp bröden med sallad, mango och avokado och toppa med de varma laxburgarna. Avsluta med en klick aioli, färsk koriander och den andra brödhalva.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök