Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tröttnat på vanliga hamburgare? Utmana klassiker med en ny variant på lax.
Lägg lax, finhackad lök, ägg, grädde och kajennpeppar och en nypa salt i en matberedare och kör till en slät färs.
Forma färsen till fyra burgare och doppa dem runtom i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i smör, 4–5 minuter på varje sida, salta och peppra lätt. Tryck med fingret på mitten av burgaren för att känna om den är genomstekt. Känns biffen fast är den klar för servering.
Skär mango och avokado i fina båtar och rödlöken i ringar.
Limeaioli: Lägg en äggula i en skål och häll droppvis i olivolja under kraftig vispning. Öka mängden olja allt eftersom och vispa ner all olja till en tjock majonnäs.
Tillsätt saften från en lime, finhackad vitlök och honung. Smaka av med salt.
Lägg upp bröden med sallad, mango och avokado och toppa med de varma laxburgarna. Avsluta med en klick aioli, färsk koriander och den andra brödhalva.
Recept från Mitt kök