Recept och styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saftig laxburgare. Majonnäsen hjälper till att binda ihop och fungerar som extra smaksättning till laxfärsen.
Börja med guacamolen. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Finhacka koriander. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Mosa det slätt, använd gärna stavmixer. Blanda i chilifrukt, koriander och limesaft för hand.
Smaka av med salt.
Skär laxen i mindre bitar och kör snabbt till färs i matberedare monterad med kniv. Eller finhacka laxen för hand med en kniv. Ansa och finhacka salladslöken. Dela, kärna ur och hacka paprikan fint.
Blanda laxfärs och salt. Blanda i majonnäsen. Blanda i salladslök och paprika.
Forma färsen till fyra biffar. Vänd dem i mjölet.
Hetta upp smör & rapsolja i en stekpanna, stek i biffarna 3-5 minuter på varje sida. Salta, peppra och låt vila i pannan ca 5 minuter. Dela och rosta brödet under tiden.
Servera burgarna mellan bröden med chilisås, sallatsblad, tomaskivor, guacamole, löksringar och koriander. Bjud limeklyftor, grillade pimiento de padron och majs, som extra tillbehör.
Recept och styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök