Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxburgare med feta- och yoghurtkräm

Variera med att servera burgare i fullkorn- eller surdegsbröd.

Laxburgare med feta- och yoghurtkräm
Laxburgare med feta- och yoghurtkräm
Laxburgare med feta- och yoghurtkräm
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 500600 glaxfilé- skinn- och benfri
  • 1 litetägg
  • 1 tsksalt
  • 1 dlsalladslök- finskivad
  • 1 mskolivolja- till stekning

Kräm

  • 150 gfetaost
  • 1,5 dlmezeyoghurt- eller crème fraiche
  • 1 mskhonung- flytande

Tillbehör

  • rucola
  • gurkskivor
  • 4hamburgerbröd

Gör så här

  1. Hacka laxen med en kniv eller i mixa den till en grovmalen färs i matberedare monterad med en kniv.

  2. Blanda laxfärs, uppvispat ägg, salt och lök. Forma färsen till 4 burgare, täck med plastfilm och ställ kallt.

  3. Yoghurtsås: Mosa fetaosten. Blanda yoghurt och honung i en skål. Vänd ner fetaosten.

  4. Stek burgarna i oljan i en släpplättpanna cirka 1 minut på varje sida. Efterstek under lock cirka 3 minuter.

  5. Lägg ihop burgarna med krämen, rucolan och gurkskivorna i lättrostade hamburgarebröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök