Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxburgare med fänkåls- och äppelslaw

Den krispiga fänkålssalladen med äpple ger rätten ett riktigt lyft. Sweet chilisåsen med både sötma och hetta passar perfekt till.

Laxburgare med fänkåls- och äppelslawLaxburgare med fänkåls- och äppelslawLaxburgare med fänkåls- och äppelslaw

Ingredienser

  • 400 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 1ägg- litet
  • 1 tsksalt
  • 1 tskolivolja

Slaw

  • 1fänkålsstånd- (ca 350 g) stort
  • 0,5 tsksalt
  • 2äpplen
  • 2 mskcrème fraiche
  • 2 tskäppelcidervinäger

Tillbehör

  • 8bröd- skivat rostat
  • 4salladsblad
  • 4 mskchilisås- eller sweet chilisås
  • 3 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla fänkålen, gärna med mandolin. Blanda kål och salt och låt stå ca 10 min.

  2. Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Blanda crème fraiche och vinäger. Vänd ner kål och äppeltärningar.

  3. Mixa laxen i matberedare. Blanda i ägg och salt. Forma färsen till 4 burgare.

  4. Stek burgarna i olja i en stekpanna med släpplätt-beläggning ca 4 min på varje sida.

  5. Servera burgarna mellan två skivor rostat bröd med salladsblad, chilisås och slaw. Strö över persilja och servera. Ca 440 kcal per portion 19 g fett 28 g protein 37 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?