Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxburgare med avokadoyoghurt - recept

Laxburgare, avokado och melon smakar verkligen härligt tillsammans. Rostad sötpotatis passar bra till. Ett recept som passar perfekt till grillkvällar och fredagsmys.

Laxburgare med avokadoyoghurt - receptLaxburgare med avokadoyoghurt - receptLaxburgare med avokadoyoghurt - recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 glaxfilé
  • 0,5gul lök
  • 2 mskmynta- hackad
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 1 litetägg
  • 1 tsksalt
  • 1 krmpeppar- nymald

Avokadoyoghurt

  • 2 stavokado
  • 1,5 msklime- pressad
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 1röd chili
  • 3 mskrödlök- hackad
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 0,5 dlkoriander- hackad
  • 2 krmtabasco- ca
  • flingsalt

Till servering

  • bröd- gärna grillat bondbröd
  • grönsallad
  • melon- klyftad, till exempel ogen eller cantaloupe
  • rödlök- skivad
  • chili- strimlad

Gör så här

  1. Skär laxköttet i mindre bitar. Lägg lax, lök och örter i matberedaren. Mixa snabbt ihop till ett ”grovt hack”. Tillsätt ägg, salt och peppar och blanda ihop till en smet. Forma färsen till fyra burgare.

  2. Grilla burgarna över glöd, cirka 3 minuter på varje sida.

  3. Avokadoyoghurt: Mosa avokado-köttet med limesaft och yoghurt. Kärna ur och hacka chilifrukten. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av med tabasco och salt.

  4. Servera burgarna på grillat bröd med grönsallad. Toppa med melonskivor, en klick avokadoyoghurt, ringar av rödlök och färsk chili. Servera resten av yoghurtsåsen till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök