Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxbrüle med pepparrot

Krämig pudding med rökt lax, pepparrot och dill som du lagar dagen före.

Laxbrüle med pepparrot
Laxbrüle med pepparrot
Laxbrüle med pepparrot
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 200 grökt lax
  • 3 dlvispgrädde
  • 3 dlstandardmjölk
  • 7 stägg
  • 1,5 mskpepparrot- riven
  • 0,75 dldill- hackad
  • salt
  • peppar- nymalen

Till garnering

  • 100 glax- fint skivad rökt
  • dill

Gör så här

  1. Skär laxen i små tärningar och fördela den i portionsformar.

  2. Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp grädden och mjölken.

  3. Knäck äggen i en bunke. Häll över den varma gräddmjölken och vispa under tiden. Blanda i pepparrot, dill, salt och peppar.

  4. Häll den varma äggstanningen i formarna. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt kallna och förvara formarna övertäckta i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök