Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxbiffar

Det är hur enkelt som helst att göra egna laxbiffar. Wasabi, den japanska pepparroten, lime och purjolök ger god smak till såsen. Servera med sesamrostad sötpotatis.

LaxbiffarLaxbiffarLaxbiffar
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 glaxfilé
  • 0,5 stgul lök
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 stägg- litet
  • 0,5 dlkoriander- hackad
  • smör- till stekning

Till servering

  • sötpotatis- sesamrostad
  • wasabi
  • limeklyftor

Sesamrostad sötpotatis

  • 1 kgsötpotatis
  • 2 mskolivolja
  • 3 msksesampasta
  • flingsalt

Wasabisås

  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 3 mskmajonnäs
  • 1 tskwasabi
  • skal- rivet av en lime
  • 3 mskpurjolök- strimlad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Laxbiffar:   Mixa laxen grovt i matberedaren.
     Skala och finhacka löken.
     Blanda laxfärs, lök, salt, peppar, ägg och koriander. Forma färsen till 8 biffar.
     Stek biffarna i smör, cirka 4 minuter på varje sida.Sötpotatis:  Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen ren och skär i klyftor. Blanda potatis, olja och sesamfrö på en plåt med bakplåtspapper.
     Stek i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, cirka 20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
     Krydda med salt.Wasabisås:  Blanda ingredienserna och smaka av med salt. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök