Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på laxbiffar. En saftig sallad med zucchini och getost, smaksatt med citron och honung, passar fint till frasiga laxbiffar. Servera gärna med bröd, vilket gör rätten extra mättande. Laxfärs finns fryst.
Blanda laxfärs, 2 msk gräslök, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skölj händerna i kallt vatten. Strö ut panko på en tallrik. Forma 8 biffar av färsen och vänd dem i ströbrödet. Stek laxbiffarna på medelvärme i ca 4 min på varje sida. Låt biffarna ligga kvar i stekpannan och gör salladen.
Hyvla zucchini i tunna skivor längs med, använd mandolin eller en osthyvel. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
Blanda zucchinin med citronskal, citronsaft, 2 msk olivolja, honung, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda runt försiktigt så att inte zucchinin går sönder. Marinera i ca 10 min. Rosta pinjenötterna.
Lägg zucchinin på ett fat. Strö över nötter och smulad getost. Rör samman gräddfilen med 2 msk hackad gräslök, 1 krm salt och 1 krm peppar. Servera salladen med laxbiffar och gräddfilssås. Garnera gärna med några ätbara blommor, t ex tagetes.