Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxbiffar med zucchini- och getostsallad

Recept på laxbiffar. En saftig sallad med zucchini och getost, smaksatt med citron och honung, passar fint till frasiga laxbiffar. Servera gärna med bröd, vilket gör rätten extra mättande. Laxfärs finns fryst.

Laxbiffar med zucchini- och getostsalladLaxbiffar med zucchini- och getostsalladLaxbiffar med zucchini- och getostsallad
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 450 glaxfärs- tinad om den varit fryst
  • 2 mskgräslök- + 2 msk, finskuren
  • 1 dlpanko- eller annat ströbröd
  • 3zucchini- (ca 600 g)
  • 1citron
  • 1 mskhonung
  • 3 mskpinjenötter
  • 75 ggetost
  • 2 dlgräddfil
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • bröd
  • tagetesblommor- ev

Gör så här

  1. Blanda laxfärs, 2 msk gräslök, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skölj händerna i kallt vatten. Strö ut panko på en tallrik. Forma 8 biffar av färsen och vänd dem i ströbrödet. Stek laxbiffarna på medelvärme i ca 4 min på varje sida. Låt biffarna ligga kvar i stekpannan och gör salladen.

  2. Hyvla zucchini i tunna skivor längs med, använd mandolin eller en osthyvel. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  3. Blanda zucchinin med citronskal, citronsaft, 2 msk olivolja, honung, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda runt försiktigt så att inte zucchinin går sönder. Marinera i ca 10 min. Rosta pinjenötterna.

  4. Lägg zucchinin på ett fat. Strö över nötter och smulad getost. Rör samman gräddfilen med 2 msk hackad gräslök, 1 krm salt och 1 krm peppar. Servera salladen med laxbiffar och gräddfilssås. Garnera gärna med några ätbara blommor, t ex tagetes.

Vad tyckte du om receptet?